Turn Kvinner

Kunstnerisk gymnastikk for kvinner er en svært krevende og utfordrende sport som krever et høyt nivå av styrke, kraft, fart, fleksibilitet, utholdenhet, smidighet, form, teknisk presisjon og kunstnerisk ytelse. Vår konkurranse program for kvinner er for den mer dedikerte utøveren og programmet fokuserer på utvikling av gymnastikk kvaliteten i et miljø hvor utøverens sikkerhet, helse og velvære er vår første prioritet. I deres personlige jakt på kvalitet får hver utøver mange fordeler fra personlig og fysisk utvikling som kommer godt med i deres sosiale utvikling og ytelse i andre sporter og idretter.

Dette programmet fokuserer på disse 4 apparatene:

Hopp: Krever hastighet og styrke nedover banen, for å generere tilstrekkelig moment for å oppnå en høy og lang flyvning av pegasusen, noe som er avgjørende for å klare å utføre de ulike ferdighetene. Mens utøveren er i lufta, er hovedfokuset deres å få til en kontrollert perfekt landing.

Skranke: Krever spesiell trening for å kombinere tilsynelatende enkle svingende elementer med teknisk krevende «slipp» bevegelser, etterfulgt av å kontrollere den perfekte landingen.

Bom: Krever stor balanse, styrke og fleksibilitet ettersom utøveren utfører krevende elementer på en 10 cm bred «bom» som er over bakken.

Frittstående: Er et utmerket eksempel hvor sport er kombinert med kunst. Hver utøver streber for å kombinere sin egen unike personlighet og følelser mens de trosser tyngdekraften for å utføre teknisk krevende tumbling elementer.

Konkurranseprogrammet i Turn Kvinner følger rutiner og retningslinjer utarbeidet av Norges Gymnastikk og Turnforbund på de fire apparatene: hopp, skranke, bom og frittstående. Programmene følger nasjonale apparatrutiner som vurderes foran et panel av dommere.